Uudised

Millal võib 2024. aastal suverehvid alla panna?

Kevadine suverehvide vahetus – millal on õige aeg?

Kevad Eestis tervitab meid mitte ainult oodatud lumesulamisega, vaid ka esimeste rehvivahetuse järjekordadega üle kogu riigi. Kuid nagu teame, võib Eesti ilm olla ettearvamatu, pakkudes lumiseid üllatusi isegi aprillis. Seetõttu kerkib paljude autoomanike jaoks oluline küsimus – millal on õige aeg suverehvide alla vahetamiseks 2024. aastal?

Olles tähelepanelik ilmaprognooside suhtes ja jälgides hoolikalt temperatuuri kõikumisi, saame vältida liiga vara või liiga hilja rehvivahetust. Suverehvidele üleminek peaks toimuma siis, kui öine temperatuur püsib stabiilselt plusskraadides, tagades ohutu ja muretu sõidu kevadisel teekattel.

Liiklusseaduse kohaselt on suverehvide kasutamine lubatud 1. märtsist kuni 1. detsembrini, kusjuures kasutamine muutub kohustuslikuks alates 1. maist kuni 15. oktoobrini. Talverehvide, sealhulgas naastrehvide puhul on olulised kuupäevad 1. detsember kuni 1. märts, ent eriolukordades võib naastrehve kasutada kuni 30. aprillini.

Millal rehve vahetada?

Suverehvidele ülemineku aeg sõltub ilmastikuoludest, kuid soovituslik on see, kui õhutemperatuur tõuseb püsivalt üle +7°C. Talverehvide kasutamine suveperioodil ei ole soovitatav, kuna see pikendab pidurdusteekonda ja suurendab kütusekulu.

Oluline teada!

Lamellrehvidega sõitjatele on oluline märkus, et kuigi need on lubatud aastaringselt, soovitame neid suvel siiski mitte kasutada. Põhjus lihtne - suvel kuluvad lamellid kiiremini ja talveks võib mustrit jääda väheks, mis vähendab sõiduohutust lumistes oludes.

Autojuhid, kes pööravad tähelepanu oma sõiduki sõiduohutusele ja kütusesäästlikkusele, järgivad rehvide hooajalist vahetust. Vana tõde on, et õige rehv vastavalt hooajale tagab turvalisema ja ökonoomsema sõidu.

Kokkuvõttes

Oluline on meeles pidada, et rehvide vahetuse ajastus sõltub paljuski ka sõiduharjumustest ja ilmastikuoludest. Juhinduge spetsialistide soovitustest ning sõidukite ja rehvitootjate nõuannetest, et tagada enda ja kaasliiklejate turvalisus teedel aastaringselt.